sobota 5. ledna 2013

Mrazivě poklidné údivy

Další den plný zjištění. Možná bych je měla začít číslovat a než odjedu vznikne parádní seznam:  1000 věcí, co jste netušili. Výzva pro všechny nakladatelství, poperte se o tento titul, jež se bez pochyby stane bestsellerem!

Rekapitulace:

1. Japonky jsou prasata (zaktualizováno Asiatky jsou prasata)
2. Podíl stromů a budov 3:2 (ve městě)
3. Na kole lze jezdit i v -20°C

a novinky:

4. Ve Finsku stále funguje 2 letá povinná vojenská služba (to nám řekl náš vyděšený zachránce, už včera, sprostě a netýmově jsem to celých 24 hodin tajila světu)
5. To děsné HALÓ, co se v ČR koná kolem automatů a gambleření je obří bublina. Tady na severu jsou automaty v každém obchoďáku. Často je jich víc než pokladen. Možná vysoké procento sebevražd nemá tak úplně souvislost s tou pověstnou zimou a tmou. To je asi věc k zamyšlení.

Další věci k udivení budou uvedeny někdy příště, vše se musí dávkovat s mírou, nerada bych se při návratu na letišti dozvěděla, že společně s koksem a heroinem patřím k nezákonnému zboží.

Ještě několik prostých sdělení (není třeba se divit)

ALKO store
Obchody ALKO opravdu existují a kdo si představuje nějaký malý smradlavý krámek v suterénu paneláku, je na omylu. Paneláky tu nejsou. ALKO je prostorný a světlý obchod po kterém se můžete procházet a vybírat do háááleluja, nikdo se na vás nedívá jako na starého notora, asi proto že v ALKU nebude sami. Většina značek alkoholu je pro našince neznámá a taky nečitelná, až na pár mainsteamových tlačenek jako je martini nebo ballantines, můžete narazit na pravou finskou vodku v plastové láhvi nebo na krabičáky v opravdu vydizajnovaných krabicích za 10 euro, takže fajnšmekři můžou koštovat. Což je skvělá výmluva/důvod k opíjení, tedy pokud vaše cestovní výlohy sponzoruje někdo jiný než Grant Erasmus pro ČR. Ano, ano, chápete správně, dnes se ke mě donesla nemilá zpráva a to taková, že paní Merklová a ještě pár panáků si vyškemrali s evropských nekonečných fondů pro ty svoje nadstudenty dvojnásobné příspěvky. Jak k tomu pak my čecháčci přijdeme, bude to tu jak na odvykačce!

jako v Itálii

skvělá kávová kultura, přímo z Itálie
Fini si pravděpodobně vůbec nepřipouštějí, že je tam sem tam zima jako v psírně (reakce na několik připomínek, ano přestávám být sprostá, sledujte, už nebudu používat slova jako prase nebo prdel), není problém posedět u kávy a cigarety. Pokud byste měli snad pocit, že trochu přituhlo, zavrtejte se do ovce nebo kamzíka a problém je vyřešen.



Žádné komentáře:

Okomentovat